استراتژی محتوا چیست؟ (Content Strategy)

به مجموعه‌ای از تکنیک‌هایی که برای تولید و مدیریت محتوا استفاده می‌شود، استراتژی محتوا Content Strategy گفته می‌شود. در این فرایند باید برنامه‌ای تنظیم شود که بر اساس آن مقالاتی برای سایت، صفحات مجازی و … منتشر شده و در دسترس مخاطبان قرار گیرند. در این مطلب می‌خواهیم در مورد نکاتی که برای تدوین یک استراتژی محتوایی باید بدانید، صحبت کنیم.

استراتژی محتوایی چیست؟

استراتژی محتوا یک برنامه‌ریزی است. برنامه‌ای دقیق که شامل تولید، جزئیات، تحویل و مدیریت محتواها به صورت کاملا اصولی و بر اساس الگوریتم‌های مخصوص است. در واقع هر آنچه که در فرایند تولید محتوا باید انجام شود، در زیر مجموعه استراتژی تولید محتوا قرار خواهد گرفت. اهمیت این مرحله در دیجیتال مارکتینگ به قدری است که بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و کوچک آن را در مجموعه فعالیت‌های بازاریابی آنلاین خود قرار داده‌اند.

دلایل اهمیت استراتژی تولید محتوا در پیشرفت یک کسب و کار

نه تنها یک شرکت بزرگ بلکه افرادی که به تازگی کار خود را آغاز کرده‌ و نیازمند تولید محتوا هستند نیز باید استراتژی محتوا را در میان فعالیت‌های مهم خود قرار دهند. در اینجا می‌خواهیم به مواردی اشاره کنیم که اهمیت استراتژی محتوایی را برای شما بیشتر از قبل مشخص خواهد کرد:

دلایل اهمیت استراتژی تولید محتوا

هدفمند شدن تولید محتوا

کاربران آنلاین پس از ورود به سایت یا صفحه مجازی شما، به دنبال پیدا کردن اطلاعاتی هستند که به آنها نیاز دارند. با تدوین یک استراتژی محتوا درست موضوعات، عبارات کلیدی و ساختمان کلی محتوا و همچنین زمان و مکان انتشار مشخص خواهد شد. بنابراین می‌توان گفت که یک هدف مشخص برای تولید محتوا پیش روی شماست.

ساده شدن مسیر تولید محتوا

زمانی که شما یک تقویم محتوایی داشته باشید، می‌دانید که در چه زمانی قرار است چه چیزی منتشر شود. در این استراتژی تمام کلمات کلیدی از قبل مشخص شده و حتی در مواقعی هدینگ‌ها نیز از قبل تعیین می‌شود. در نهایت تنها کاری که نیاز است انجام دهید، پیش رفتن به سمت جلو بر اساس همان معیارهایی است که درون جدول محتوایی خود قرار داده‌اید.

یکپارچگی تولید محتوا

زمانیکه شما یک برنامه مشخص و از پیش تعیین شده را برای انتشار محتواهای خود داشته باشید، انتشار آنها به صورت منظم و مداوم خواهد بود و اینکار باعث تثبیت شما در ذهن مخاطبان می‌شود.

محتوا مارکتینگ

جذب ترافیک طبیعی

موتورهای جستجو برای سایت‌هایی که دارای یک برنامه منظم برای انتشار محتوای خود هستند، اهمیت زیادی قائل است. به علاوه زمانی که استراتژی محتوایی را برای کسب و کار خود در نظر می‌گیرید، محتواها بر اساس عبارات کلیدی پرسرچ توسط کاربران جستجو می‌شود و تولید محتوا بر اساس تقاضای کاربر خواهد بود. این کار باعث جذب ترافیک طبیعی در سایت شما و کسب جایگاه‌های بهتر در گوگل خواهد شد.

ایجاد رابطه بهتر با کاربران

هدف نهایی هر فردی از تولید محتوا برقراری ارتباط با مخاطبان است. زمانی که استراتژی تولید محتوا را داشته باشید، محتواهای خود را باکیفیت بالاتری تولید خواهید کرد. با اینکار نیاز مشتری را می‌شناسید و این فرایند باعث می‌شود تا مخاطب رابطه بهتری را با شما داشته باشد.

 

۱۰ مرحله تا تدوین یک استراتژی محتوا

برای آنکه بتوانید یک استراتژی محتوایی را به درستی تدوین کنیدف باید به چند سوال در مورد محتواهای خود پاسخ دهید. دلیل اصلی تولید محتوا برای کسب و کار شما چیست؟ مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند؟ محتوای تولیدی شما به کدام نیاز کاربر پاسخ می‌دهد؟ وجه تمایز شما با رقیبانتان چیست؟ محتوای تولیدی شما از چه نوعی است؟ در چه مکانی قرار است محتوای خود را منتشر کنید؟ پاسخ به این سوالات اولین قدم شما برای تدوین یک استراتزی محتوایی است. پس از آن تنها ۱۰ قدم تا تدوین یک استراتژی محتوایی فاصله خواهید داشت. این مراحل عبارتند از:

10 مرحله تا تدوین یک استراتژی محتوا

  1. تعیین هدف: هدف شما از تولید محتوا چیست؟ آیا به دنبال افزایش آگاهی مخاطبان از برند خود هستید؟ یا می‌خواهید صرفا آموزش‌هایی را در اختیار مخاطبانتان قرار دهید؟ یا هر هدف دیگری که شما در ذهن خود دارید. اهداف شما باید با جزئیات مشخص شوند.
  2. تعیین پرسونای مخاطب: در مرحله دوم باید یک پرسونای مخاطبان را تعیین کنید. ویژگی و علایق آنها را بررسی و در نهایت محتوای تولیدی را با توجه به سلیقه آنها در نظر بگیرید.
  3. مشخص کردن کانال‌های انتشار محتوا: کانال‌های انتشار محتوای خود را مشخص کنید. آیا هدف شما سایت است یا به دنبال انتشار در فضاهای مجازی هستید؟
  4. انتخاب کلمات کلیدی مناسب: کلمات کلیدی مناسب را در این مرحله باید پیدا کنید. ابزارهای مختلفی برای این کار وجود دارد. کیوردها همان عباراتی هستند که کاربر برای پیدا کردن اطلاعات مورد نیازشان آن را در بستر وب جستجو می‌کند.
  5. بررسی رقبا: باید به دنبال رقبای قوی خود باشید و آنهایی که در حال رشد هستند را پیدا کنید. برای اینکار کافی است کلمات کلیدی را در گوگل سرچ کنید و نتایج برتر را بررسی کنید.
  6. ارزیابی اطلاعات: اطلاعات به دست آمده را ارزیابی کرده و از تک تک آنها به بهترین شکل ممکن برای تدوین یک استراتژی محتوا استفاده کنید.
  7. تعیین بودجه: باید در تدوین استراتژی محتوایی خود بودجه مورد نیازتان را هم در نظر بگیرید. بخشی از این بودجه برای رپورتاژها، نویسندگان و در مواقعی استفاده از ابزارهای مختلف اختصاص دهید.
  8. شروع نوشتن تقویم محتوا: اکنون مواد اولیه شما برای تدوین استراتژی محتوا و نوشتن تقویم آماده است. این تقویم باید به صورت کامل بوده و شامل بخش‌های مختلف مانند عناوین، کلمات کلیدی، تعداد کلمات مقاله، تعداد تصاویر، تاریخ انتشار و نام نویسنده‌ها باشد.
  9. شروع تولید محتوا: اکنون بر اساس تقویم محتوایی که تدوین کرده‌اید، باید عمل کنید. محتواها را بر اساس عبارات کلیدی و ویژگی‌هایی که تعیین کرده‌اید، بنویسید و در زمان و مکان مناسب منتشر کنید.
  10. بررسی محتوا: پس از انتشار هر محتوا، آنها را بررسی کنید و تعداد بازخوردهایش را ببینید. از این اطلاعات برای تدوین استراتژی‌های بعدی استفاده کنید و در صورت نیاز برنامه تولید محتوای خود را تغییر دهید.

تاثیر استراتژی محتوا در موفقیت کسب و کار شما

همه افرادی که به نوعی در فضای آنلاین فعال هستند، می‌توانند که استراتژی محتوا تا چه میزان می‌تواند در پیشرفت یک کسب و کار مفید باشد. در این مطلب به معرفی همه نکاتی که در این زمینه به آن نیاز دارید، پرداختیم و به صورت مرحله به مرحله روش تدوین استراتژی محتوایی را به شما آموزش دادیم. اگر در انجام مراحل بالا دچار مشکل هستید، می‌توانید آن را به عهده تیم‌های تولید محتوایی بسپارید که در فضای آنلاین مشغول به فعالیت هستند. سرومارکتینگ نیز با ارائه خدمات تولید محتوا از تدوین تقویم محتوایی تا پیدا کردن کلمات کلیدی و انتخاب نویسندگان تخصصی به شما کمک می‌کند. بنابراین در سریعترین زمان ممکن می‌توانید به آنچه که می‌خواهید دست پیدا کنید. شما هم اگر تجربه تدوین استراتژی تولید محتوا را داشته‌اید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *